20 ianuarie: Lansare carte si vernisaj expozitie la Diverta Universitatii


Fitoterapia in folosul tuturor – lanare carte

20 ianuarie, ora 14.

la Diverta Universitatii

Diverta  Universitatii (Str. Universitatii nr. 1) va invita joi, 20.01.2011, orele 14, la evenimentul de lansare a cartii FITOTERAPIA  IN FOLOSUL  TUROR.

Autori: Ovidiu Bojor si Maria Pop

Prezinta dr. Andi Bosoiu

Cu aceasta ocazie va avea loc si inaugurarea oficiala a spatiului de expoxitie de Arta Diverta.  La aceeasi ora va avea loc vernisajul  expozitiei “CONFORME” care  se va putea  vizita pana pe data de 31 ianuarie. Sunt expuse lucrarile Mariei Modovan.

Invitat special: prof dr. Alexandra Rus si Sabin Mircea Rus

Moderator: Mariana Enache

FITOTERAPIA  IN FOLOSUL  TUROR

…terapia holistica, integrala, este mai complexa si mai completa, tinand seama de structura psiho-somatica a omului, plecand de la perceptul ca „daca partea este bolnava, intregul (omul) nu poate fi sanatos”.

…am selectat cele mai importante specii din flora spontana si din culturi care cresc si se cultiva la noi sau unele care au fost aclimatizate. Pentru identificarea lor am considerat necesara descrierea lor, denumirea stiintifica si cea mai uzuala denumire populara, raspandirea lor si partea organului de planta utilizat.

Deoarece caliatatea materiei prime depinde de genotip, de timpul optim de recoltare si de procedeele de uscare sau conservare prin procedee moderne, am considerat util sa cunoastem si aceste aspecte.

Incepand de la simpla infuzie preparata dintr-o planta, si pana la tincturi, extracte uscate, liofilizate sau atomizate, sa nu ne surprinda faptul ca recomandarile fitofarmaceutice se refera la mai multe afectiuni. Aceasta datorita complexului de substante care actioneaza sinergic nu asupra unui organ, ci asupra organismului intreg.

Pentru a demitiza conceptul ca plantele medicinale si aromatice nu sunt daunatoare sanatatii, am introdus – pentru fiecare specie – si mentiuni de contraindicatii, reactii adverse, efecte secundare etc…

Fitoterapia, terapia naturala, in general, vin sa completeze metodele preventive si curative. Deci, iata o carte care trebuie consultata!

Eveniment via Diverta Universitatii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: