19 ianuarie: [film] Cluj Movie Nights in Gambrinus


Tărâmul Liniştii, 37 min

Moszny, 40 min

19 ianuarie, ora 20.oo

Miercuri, 19 ianuarie, Cluj Movie Nights prezintă două documentare situaționale în regia lui Róbert Lakatos, absolvent al școlii de cinematografie din Łódż, Polonia. Proiecția celor două filme durează 77 minute și va fi urmată de o discuție de maximum 15 minute la care va fi prezent și autorul acestora. Filmele sunt în limba maghiară, cu subtitrare în limba română.

Tărâmul Liniştii, 37 min. (Land of Silence, orig.: Csendország, co-producţie: Inforg Studio- Duna Műhely 2001-2002) urmărește aventurile de vacanţă ale lui Alfred, un copil surdomut din valea Ghimeşului, care frecventează o şcoală specială la Cluj. Luat acasă în vacanţă de către părinţi, întâlneşte la o petrecere un fotograf surdomut, din satul apropiat. A doua zi, Alfred primeşte cadou de la acest fotograf un aparat de fotografiat – şi astfel povestea filmului începe.

Moszny, 40 min. (Producţie Inforg Stúdió -2005). În anii 80 a început construirea cartierului Între Lacuri. Majoritatea caselor private au fost demolate. Familia Moszny a fost evacuată forţat din propria casă. Domnul Moszny de atunci aşteaptă să se facă dreptate. Acest film este despre prezentul unui om, care nu poate accepta faptul că a fost nedreptăţit.

Cluj Movie Nights are loc in fiecare miercuri la Gambrinus Pub (Piata Unirii 25) la orele 20. Gambrinus Pub recomanda ca cei interesati sa rezerve locuri in avans la numarul 0755-87-09-25. In sala sunt doar 80 de locuri la mese si 20 pe scaune. Gambrinus de asemenea recomanda pentru a continua sa ofere aceste evenimente gratuit ca fiecare invitat sa consume produse de la bar in valoare de cel putin 10lei/persoana.

Eveniment via CMN si Gambrinus.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: