Conferinta de presa privind selectia nationala de filme romanesti din cadrul Festivalului international de foarte scurt metraj „Tres Courts”, 2011


Festivalul de foarte scurt metraj „Tres Courts” se afla la cea de-a 13-a editie in 2011 si se va desfasura pe perioada 6-7-8 mai.  El este destinat publicului larg, din toata lumea, avand loc in fiecare an, simultan, in 80 de orase din 17 tari si in 25 de oras din Romania, ne spune Raluca Ghervan, purtatorul de cuvant al Centrului Cultural Francez din Cluj-Napoca.

Tot ea mentioneaza ca anul trecut, timp de 3 zile, s-au perindat mii de spectatori, curiosi a urmari aceste „foarte scurt-metraje”, la Fabrica de Pensule, unde s-a desfasurat evenimentul.

In tara, Clujul coordoneaza activitatea festivalului si asteapta si in acest an cat mai multi participanti, atat din randul tinerilor, studentilor, profesionistilor cat si pe cei cu mai putin experienta in domeniu sau pur si simplu amatori, iubitori de film.

Dupa cum se stie deja, regulamentul presupune trimiterea filmelor pana pe 11 martie 2011, insotite de formularul de inscriere, singura conditie impusa fiind ca durata filmelor sa nu depaseasca 3 minute. Aici, toate genurile sunt acceptate: de la fictiune, animatie, documentare, poate chiar sentimentale, filmele putand fi inregistrate cu orice mijloace: telefoane mobile, aparatura performanta, etc. Totodata, participarea este gratuita!

Centrele Culturale din Cluj, Timisoara, Iasi au sarcina de a prelua filmele voastre, ca apoi, in martie, un juriu specialist va selectiona aproximativ 10 din 30 de filme romanesti, reprezentand Romania.

Nagy Boglarka, colaborator al Centrului Cultural Francez si responsabil cu proiectele de film spune ca CCF are o pozitie speciala intre organizatori (BRD si Orange), intrucat el organizeaza, printre altele, si ateliere educationale, de dezvoltare personala, cum ar fi cele de scenaristica, deschise tuturor.

Anul trecut au fost alesi 3 castigatori : Marele premiu al juriului Romania fiind luat de Marius Pandele, Premiul publicului inmanat lui Cristian Corundeanu iar Premiul internautilor lui Dragos Dumistracel, unele fiind promovate in cadrul TIFF 2010.

O evolutie de-a lungul anilor fiind clar inregistrata, se doreste ca si 2011 sa motiveze un numar cat mai cuprinzator de participanti, cu filme cat mai bune si atractive.

Amintim ca regulamentul si fisa de inscriere, precum si alte detalii sunt disponibile pe site-ul Tres Courts Romania:

http://www.trescourt.ro     sau      http://www.foartescurt.ro

Organizatorii festivalului va invita la filmat!

 

Text: Arina N.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: