17 Decembrie: [Teatru] Strigatul, la Casa de Cultura a Studentilor


[Teatru] Strigatul

Casa de Cultura a Studentilor (Piata Lucian Blaga,nr. 1-3)

17 Decembrie (vineri), ora 19:30

Sala Imago

Asociaţia Femeilor Împotriva Violenţei-ARTEMIS organizează în cadrul proiectului “Teatru-Un răspuns nou la violenţă”, proiect finanţat de Fundaţia Alexandrion Group spectacolul de teatru „STRIGĂTUL”.

Modalitatea de prezentare a piesei va fi sub forma teatrului forum. Teatrul Forum este o formă de teatru interactiv, care porneşte de la o situaţie  în rezolvarea căreia se încearcă implicarea publicului spectator. În loc de a ramâne pasivă, audienţa devine activă –spectatorii devin ”spect-actori”-care creează soluţii alternative.


Teatrul, spre deosebire de viaţă, dă posibilitatea celor care participă să observe finalul tragic din afară. Spectatorii urmăreasc evoluţia evenimentelor, la fel ca martorul ascuns după perdea,  înţeleg cum pot interveni pentru a  schimba finalul piesei şi,  prin exerciţiul dobândit, înţeleg cum pot acţiona în viaţa reală pentru a preveni implicarea într-o relaţie violentă.
Metoda teatrului forum face posibilă dezvoltarea de atitudini asertive în abordarea situaţiilor de violenţă atât în spaţiul restrâns al grupului de prieteni cât şi în comunitate, în ansamblul ei. Teatrul forum este  un instrument de intervenţie socială, care permite o implicare mai profundă în viaţa comunităţii şi o bună repetiţie pentru realitatea fiecăruia.

*Informaţii suplimentare puteţi obţine contactându-ne la tel. 0742850859.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: