20 Decembrie: [carte] Lansarea cartii cu povesti ilustrate ”Retmagia și minunatele aventuri ale lui Retman” , la Libraria Origine


Lansarea cartii cu povesti ilustrate ”Retmagia și minunatele aventuri ale lui Retman” – realizată de către psihologii clujeni cu scopul de a oferi principii utile pentru creșterea și dezvoltarea copiilor și adolescenților

la Librăria Origine, Calea Moților, nr. 111

luni, 20 decembrie, de la ora 18.00

 

Lucrarea, apărută la editura RTS, reprezintă o culegere de povești ilustrate, realizată de către psihologii clujeni cu scopul de a oferi principii utile pentru creșterea și dezvoltarea copiilor și adolescenților. ”Sunt povești create de către psihologi pentru a dezvolta la copii emoții și comportamente sănătoase. Altfel spus, este psihoterapie transmisă prin povești. Personajul principal, Retman, este echivalentul eroilor din poveștile clasice, Făt Frumos, Greuceanu, sau moderne, Superman”, a declarat profesorul universitar, doctor în psihologie, Daniel David, coordonatorul lucrării.

”Retmagia…” se adresează, într-o formă accesibilă, atât părinților și copiilor, cât și profesioniștilor psihologi în activitățile lor curente de consiliere. Pe lângă prezentarea lui Retman și a lumii lui vrăjite (Raționalia), cartea conține povești-exerciții despre cum poți scăpa de anxietate, depresie, furie ori sentimentul de vinovăție, grupate pe diferite categorii de vârste (de la 4 până la 18 ani). De asemenea, partea finală oferă fișe și jocuri care ajută la învățarea și verificarea comportamentelor emoționale sănătoase dobândite, precum și două ”decaloage”, al iraționalității, respectiv al raționalității.

Eficiența poveștilor elaborate de psihologii clujeni a fost deja testată și studiată științific, multe dintre ele fiind puse în scenă în cadrul serbărilor din grădinițe, copiii și părinții receptându-le extraordinar de bine.

Retman (al cărui nume derivă de la Rational-Emotive Therapy) este un concept elaborat în anii 80 de către psihologii americani, care l-au abandonat însă atunci din lipsă de fonduri (costurile ridicate în acea perioadă a realizării benzilor desenate). Psihologii clujeni au reluat proiectul începând cu 2008 și au obținut acordul colegilor de la Albert Ellis Institute, din New York, pentru a folosi numele. Personajul – design-ul fizic, conceptualizarea și acțiunile sale – sunt însă complet diferite de varianta americană.

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: