12 Decembrie: [Teatru] Festivalul International de Teatru Interferente, ultima zi


[Teatru] Festivalul International de Teatru, ultima zi

12 Decembrie 2010


Duminică, 12 decembrie, de la ora 17 vă aşteptăm cu drag în Sala Mare a Teatrului Maghiar din Cluj, pentru spectacolul Ivona, principesa burgundiei de Witold Gombrowitz. Piesa este jucată a doua oară în cadrul festivalului, de data aceasta de Teatrul Wyspianski din Silezia, Polonia, în regia lui Attila Keresztes.

Festivalul Internaţional de Teatru Interferenţe 2010 se închide o data cu  spectacolul extraordinar de la ora 20:00, al companiei RO Theatre din Rotterdam, Olanda, intitulat Mothers. Locaţia este una specială: un cort uriaş, încălzit, în curtea interoară a Muzeului de Artă Cluj.

Mothers este o producţie cu 15 mame din oraşul Rotterdam, toate cu origini etnice diferite. Decorul este o bucătărie mare. Ghidate de regizoarea Alize Zandwijk la faţa locului, femeile prezintă monologuri intime despre maternitatea lor personală (dar în aceeaşi timp universală), timp în care pregătesc un meniu audienţei. La sfârşitul spectacolului, cina este servită. Puterea femeilor între ele este ceva ce abia recunoaştem.
Ce vreau să arăt este veselia, energia, intimitatea şi umorul, împărtăşit între femei din alte culturi. Teatrul nu este de fapt nimic mai mult decât o întâlnire. Există o comunitate pe scenă, dar, de asemenea, şi în sală – a declarat regizoarea, Alize Zandwijk.

Pe lângă spectacole, festivalul vă aşteaptă în continuare la întâlniri cu creatorii spectacolelor văzute. Sâmbătă, 11 decembrie,  începând cu ora 11 va avea loc întâlnirea cu creatorii spectacolului Aceeaşi mare (Teatrul Naţional Habima, Israel) la Casa Tranzit. Duminică, tot de la ora 11, sunteţi invitaţi la întâlnirea cu creatorii spectacolelor Opereta imaginară şi Ruins True, la Casa Tranzit.

Eveniment via Teatrul Maghiar de Stat

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: