[Cum a fost] la Compact in MyWay


Am fost martori la „o seara mare”, intre prieteni, unde cu totii am cantat…a fost o sarbatoare si nu, nici n-o vom putea uita prea usor. Astfel clubul My Way a avut inca o data parte (acum prin calitatea muzicii celor de la Compact) de un spatiu ocupat aproape la maxim, de zambete si buna-dispozitie, de savoare.

Gustul versurilor acelor melodii odat’ consacrate (si nicidecum pierdute) s-a simtit pe buzele tuturor celor prezenti: „Trenul pierdut”, „Stai cu mine”, „Sa te gandesti la mine”, „Fata din vis”, creand pasiuni si emotii puternic resimtite, anestezii de vraja venind din partea celor patru oameni de pe scena (aflati la cel de-al 31-lea an de activitate si „fara fite”, dupa marturia solistului): Paul Ciuci – voce/ chitară solo, Aurel „Leluț” Vasilescu – tobe, Adrian „Coco” Tincă – chitară bas, Adrian Kiseleff –clape.

Cantarea efectiva a deschis inimile fanilor la ora 23:00 si le-a sustinut starea de delir si emotie timp de o ora si jumatate, timp in care membrii formatiei au colaborat permanent cu cei ce simteau la unison cu ei; simplu si decent, moderat si clasic dar impatimit bine (ca, de altfel, toata muzica Compact) s-a realizat feed-back-ul cu multimea, care nu se mai satura, oriunde s-ar fi aflat in sala, sa-i priveasca, incante, admire.

Chiar spre surprinderea vizibila pe fetele celor din trupa, cei prezenti in fata lor erau majoritar tineri, ne-nascuti (poate) inca la momentul in care piesele erau en vogue si care iata, acum, dovedesc inca o data ca ceea ce a fost odata hit nu e sortit efemerului.

Evident, finele delirului numit „Compact” a stat sub impactul si sonurile „Cantecului pentru prieteni”, acompaniat mai mult ca pana acum, de vocile celor din public, care parca implorau a nu se sfarsi. Dupa multumirile de rigoare adresate organizatorilor si fanilor prezenti, bis-ul mult asteptat a constat in melodia „Intoarce-te acasa”, poate putin spre dezamagirea multora din public, care continuau sa ceara (prin strigate succesive) „Dupa ani si ani”. Raspunsul insa nu a mai venit.

In orice caz in seara celei de-a opta zi a lui decembrie s-a trait si resimtit un lucru rareori repetabil pentru degustatorii muzicii de calitate, pur romaneasca si interpretata de oameni cu suflet pe masura: fata-n fata cu Compact!

Text & foto : Arina Neagu

3 răspunsuri

  1. Emotionant articol. Regret ca nu am fost acolo.

  2. este cea mai tare formatie a tuturor timpurilr in romania!!si nu va fi uitata nicicodata de mine !!!!!!sant ,au fost si va fi pentru todeauna familia mea !!!!!de ce???? stiu doar ei sau unii dintre ei!!!!! va iubesc si dumnezeu sa va fereasca de rau si sa va aduca sarbatori cu bucurii in casa si la familiile voastre!!! dumnezeu sa va aiba in paza!1.cu multa dragoste si mult respect pinzaru liviu mihai–„”chinezu” LA MULTI ANI !!!

  3. Eu sunt un mare fan al acestei trupe …la am fost la 2 concerte pana acum cand au fost baietii la satu mare … a fost super… va iubim..cea mai tare truoa Pop-Rock:X RESPECT!

Lasă un comentariu