10 Decembrie: [Teatru] Festivalul International de Teatru Interferente: program ziua 10


[Teatru] Festivalul International de Teatru Interferente, program ziua 10

10 Decembrie 2010

Vineri, 10 decembrie de la ora 13, vă invităm la o conferinţă deschisă tuturor interesaţi de teatrologie. Conferinţa intitulată « Ce este teatrul postdramatic ? » este susţinută de Patrice Pavis, teoretician de teatru.  Patrice Pavis şi-a axat studiile şi cercetările îndeosebi aspupra semiologiei şi interculturalismului teatral. În 1986 a primit premiul Georges Jamati. Din 2004, este profesor de Studii Teatrale la Universitatea din Kent, UK.

Vă aşteptăm apoi la două spectacole. De la ora 17, la Casa Tranzit veţi putea vedea Jurnalul unui nebun de N.V. Gogol, în regia tânărului regizor american, Tom Dugdale.
O cameră mică, mobilată simplu, fără ornamente, nimic special. Un scaun simplu. Un om stă pe scaun se holbează la tavanul alb-gri. Nu este nici prea destins, nici prea încordat. Pur şi simplu stă. Când se mişcă – de exemplu, ca să stropească floarea, care creşte într-un ghiveci pe o masă mică plasată sub fereastră – nu se mişcă nici repede, nici lent. Totul e foarte simplu, e rutină… Numai dacă nu te uiţi foarte atent la el, la gura lui. Priviţi buzele sale şi veţi vedea că acestea sunt în mişcare rapidă. Sunt în mişcare extrem de rapidă! Ce spune el? Numai dacă îl ascultăm putem auzi potopul de cuvinte, o erupţie, un vis despre paradis şi păsări tropicale! Aici, în acest oraş imens, astfel de visuri trebuie să fie semnele nebuniei! Dar nimeni nu poate supravieţui singur – descrie atmosfera spectacolului regizorul, Tom Dugdale.

Incepând cu ora 20 sunteţi invitaţi la spectacolul Teatrului Naţional Habima din Israel, membru al Uniunii Teatrelor din Europa. Spectacolul intitulat Aceeaşi mare, după romanul lui Amos Oz, este pus pe scenă de regizorul Hanan Snir.  Romanul cel mai experimental al lui Oz, care combină diverse stiluri şi se inserează pe el însuşi ca personaj în acţiunea romanului, transformată în mâinile lui Snir într-o călătorie teatrală, un carnaval cu straturi multiple, plin de surprize – a declarat Yediot Aharonot.

*Programul complet al evenimentelor se găseşte la http://www.huntheater.ro/interferences/index.php

Eveniment via Teatrul Maghiar de Stat

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: