7-8 Decembrie: [Festival] Interferente 2010: ziua 7 si 8, la Teatrul Maghiar de Stat


[Festival] Interferente 2010: ziua 7 si 8

Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca

7-8 Decembrie 2010

*Programul complet al evenimentelor se găseşte la http://www.huntheater.ro/interferences/index.php


Marţi, 7 decembrie de la ora 17 şi 20, Teatrul Odeon din Bucureşti prezintă spectacolul  Pyramus&Thisbe 4 You, la Noul Studio al Teatrului Maghiar de Stat Cluj. În această producţie a Teatrului Odeon din Bucureşti, Alexandru Dabija, unul dintre cei mai dinamici regizori ai momentului, multiplică de patru ori clasica scenă de teatru în teatru din „Visul unei nopţi de vară”, celebra scenă a meşterilor. Fiecare versiune citeşte scena într-un registru diferit, parodiind mai multe tendinţe din teatrul contemporan din România. Prima dintre ele este jucată numai de femei. A doua intră în mediul artiştilor experimentali bigoţi. Cea de-a treia este o confruntare între un actor maghiar şi o mână de moldoveni plictisiţi, în timp ce ultima aduce pentru prima dată pe scenă, chiar tehnicienii teatrului – a declarat Iulia Popovici, pentru Observator Cultural.
Spectacolul a câştigat Premiul UNITER pentru cea mai bună regie (Alexandru Dabija) a anului 2009.

Marţi seara de la ora 19 sunteţi invitaţi la Teatrul Maghiar din Cluj pentru spectacolul Woyzeck sau schiţa unui vertij, al Companiei Josef Nadj din Franţa. Spectacolul Woyzeck sau schiţa unui vertij, prezentat la Cluj, este o interpretare liberă a piesei lui Büchner, în care domină un climat burlesc: închise împreună într-un spaţiu neîncăpător, nişte fiinţe deformate, la limita aparenţei umane, se dedau la jocuri cumplite pe fondul unei mici melodii festive.

Tot marţi, 7 decmbrie de la ora 18, aşteptăm toţi cei interesaţi la lansarea de carte: Stief Magda de Adrienne Darvay Nagy, în Foaierul Teatrului Maghiar din Cluj.

În a 8-a zi a Festivalului Interferenţe 2010 – miercuri, 8 decembrie –  vă aşteptăm de la ora 19 la spectacolul Teatrului Tamási Áron din Sfântu Gheorghe, Ivona, principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, în regia lui László Bocsárdi. Spectacolul oferă conceptul lumii teatrale al lui Gombrowicz, o atmosferă ambivalentă, colorată şi bogată.  „Regia lui László Bocsárdi dărâmă nu doar rolurile sociale lui Ivona, şi ne arată latura caraghioasă coregrafiile de etichetă, ci ridică problematica păcatului: prin / în acesta, toată lumea, fără excepţie îşi va vedea propriile nelegiuiri, greşeli şi nesuportarea lor conduc la conspiraţia împotriva Ivonei, bazată pe comun acord.” – scrie Anikó Varga în Ellenfény.

Înaintea spectacolului, de la ora 11 va avea loc discuţia cu creatorii producţiilor Woyzeck şi Ivona, principesa Burgundiei, la Casa Tranzit. Imediat după dialog, va fi lansată cartea Monumentele funerare ale lui Josef Nadj, de Myriam Bloedé, care interpretează arta celui mai interesant creator de teatru la nivel internaţional.

Eveniment via Teatrul Maghiar de Stat

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: