1-2 Decembrie: Copiii cu autism fac sport, recită poezii și colindă


Copiii cu autism fac sport, recită poezii și colindă

Cluj-Napoca, 1 Decembrie 2010. Copiii și voluntarii din cadrul Asociației Autism Transilvania participă la manifestările organizate cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități prin activități sportive, o expoziție a lucrărilor realizate chiar de ei și un concert de colinde.

Joi, 2 decembrie, între orele 9 și 12.30, patru copii care suferă de tulburări din spectrul autist vor concura la alergarea printre jaloane și aruncarea mingii la coșul de baschet în cadrul Zilei sportului pentru persoanele cu dizabilități, eveniment care se desfășoară la Sala sporturilor „Horia Demian”.

Tot mâine, de la 17.20, un grup de opt copii din cadrul Asociației, alături de însoțitori și părinți, va prezenta un program artistic în cadrul manifestării organizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului la Iulius Mall. Copiii vor recita poezii și vor colinda pe scena amenajată la parterul centrului comercial.

În plus, clujenii pot vizita în cursul zilei de mâine, la Iulius Mall, expoziția de pictură cu lucrări realizate de Nicu Dărăban, unul dintre copiii care frecventează centrele AAT. Asociația va avea și un stand cu materiale informative, precum și obiecte la vânzare realizate de copii: podoabe de Crăciun, felicitări, jucării de pluș.

Manifestările de mâine au intrare liberă.

AAT este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în anul 2006, la iniţiativa unor părinţi puternic motivaţi, care au copii cu afecţiuni din spectrul autist şi oferă servicii de recuperare a copiilor cu autism prin intermediul terapiei cognitiv-comportamentale, logopediei, kineto-terapiei, interacţiunii prin muzică şi mişcare, individualizate pentru fiecare caz. Autismul este un handicap global care împiedică persoana să comunice obişnuit, să înţeleagă relaţiile sociale şi să înveţe prin metode obişnuite de învăţământ. Prin urmare, este necesară supravegherea atentă şi permanentă a comportamentului acestor copii.

Scopul AAT este de a le oferi o şansă de recuperare şi integrare în societate cât mai multor copii afectaţi, indiferent de situaţia lor financiară. Majoritatea au potenţialul de a fi incluşi în grădiniţe şi şcoli de masă; nouă, tuturor, ne rămâne să-i ajutăm să facă pasul spre o viaţă normală.


 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: