6 decembrie: [Lansare de carte/lectura publica] „Ora 20. Telejurnal” cu Mihai Gotiu in Social Club Origine


[Lansare de carte/lectura publica] cu Mihai Gotiu

Social Club Origine (Calea Moților, 111)

6 decembrie (luni) 2010, ora 19:00-22:00

 

 

Social Club Origine vă invită luni, 6 decembrie 2010, începând cu ora 19.00, la o seară de lectură publică, prilejuită de lansarea volumului ”Ora 20. Telejurnal”, de Mihai Goțiu.

Apărută și distribuită în Republica Moldova împreună cu revista ”La Plic”, ”Ora 20. Telejurnal” este o selecție de proze scurte din scrierile lui Mihai Goțiu din ultimii 10 ani, publicate în diferite reviste și antologii din țară și străinătate.

În cele …șase texte ale cărții, autorul acoperă aproape 30 de ani, pornind de la universul magic al satului natal și maturizarea forțată de exploziile Revoluției din 89 și ale propriei revoluții sexuale și ajungând la poveștile de dragoste trăite în Clujul adoptiv ori pe autostrăzile Europei. Volumul cuprinde și un fragment din romanul ”Morminte în mișcare”, inspirat din investigația jurnalistică de peste 8 ani asupra controversatului proiect minier de la Roșia Montană. Fragmente din acest roman au mai apărut, în serial, în ”Ziarul de duminică”, în ”Tribuna” și ”Tomis”, precum și în reviste și antologii din Italia, Ungaria, Cehia și Franța.

***

Născut pe 6 decembrie 1973, în localitatea Ilia (jud. Hunedoara), Mihai Goțiu a absolvit Colegiul Național ”Decebal” din Deva, după care a studiat Dreptul și Jurnalistica la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj. Cu o activitate în presă de peste 17 ani, Mihai Goțiu a acoperit toate domeniile jurnalisticii (de la jurnalism sportiv la jurnalism de investigație, social, politic, comentariu și analiză, în paralel la Serviciul Român de Radio – la Radio Cluj – și în presa scrisă, locală și națională.

Între 2006 și 2009 a fost redactor șef al săptămânalelor ”Clujeanul” și ”Viața Clujeanului” și al cotidianului ”Ziarul Clujeanului”. Din ianuarie 2010 este cel mai citit analist de pe ”VoxPublica.ro”, platforma de analize și comentarii a site-ului ”Realitatea.net”.

În 1999 a debutat cu poezie în revista ”Tribuna”, iar în 2001 i-a apărut volumul de poezii ”Povestea unui poem discursiv” (editura Paralela 45), un an mai târziu publicând și primul roman, ”Senzaționala evadare a lui Mihai Goțiu povestită chiar de El” (editura Tritonic). Numeroasele premii primite atât pentru poezie, cât și pentru proză, au dus la reeditarea în 2003 a ambelor cărți (”Senzaționala evadare…” a beneficiat de trei tiraje suplimentare într-un singur an).

***

Evenimentul de luni, 6 decembrie 2010, reprezintă singura lansare în România a volumului ”Ora 20. Telejurnal”, Social Club Origine fiind singurul loc de unde cartea și revista ”La Plic” vor putea fi achiziționate în Cluj. Lansarea și lectura publică vor fi însoțite și de o prezentare a revistei ”La Plic”.

 

Via facebook.com

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: