8 decembrie: [Concert caritabil de colinde tradiționale maramureșene „SARA CRACIUNULUI NOST’ „] la Casa de Cultura a Studentilor


[Concert caritabil de colinde tradiționale maramureșene]

la Casa de Cultura a Studentilor

8 decembrie (miercuri) 2010, ora 20:00

Accesul la eveniment se face pe baza de invitații, iar  informații puteți obține la sediul Centrului de zi,  str. Milton Lehrer 18( P-ta Cipariu)  telefon : 0264-414.022  sau 0749-122.734.

Sara Crăciunului nost’

Concert caritabil de colinde tradiționale maramureșene

Miercuri 8 decembrie începând cu ora 20 la Casa de Cultură a Studenților, Asociația ”Focul Viu” aduce obiceiurile tradiționale maramureșene în centrul Clujului prin intermediul unui concert caritabil de colinde. Concertul este organizat cu scopul de a  strânge  fonduri pentru reconstrucția Centrului de zi Sf. Maria, al  APAHNP Cluj, care se ocupa din anul  1995, cu multa răbdare și dăruire de tinerii cu dizabilități intelectuale.

Evenimentul reunește cele mai frumoase aspecte ale tradițiilor maramureșene: portul lor specific, meșterii populari care-și vor prezenta realizările împreună cu muzica tradițională inegalabila, care-i însoțește pe maramureșeni în toate momentele importante ale vieții lor. Un concert cu o cauză nobilă, gândit astfel încât cei care beneficiază de sprijinul Centrului pentru persoane cu dizabilități intelectuale să își poată construi  un nou imobil pentru desfășurarea activității, deoarece clădirea în care activează acum, situata pe str. Milton Lehrer 18( P-ta Cipariu), trebuie retrocedata .

Colinde, hori, jocuri și obiceiuri maramureșene, toate acestea vor fi elementele centrale pentru evenimentul din 8 decembrie. Dintre artiștii care vor fi prezenți pe scena Casei de Cultură a Studenților menționăm:

  • Petreușii : Stefan  și Andrei Petreuș (tata si fiu), originari din satul Glod
  • Ioan Pop și Grupul Iza, din Hoteni
  • Ion de la Cruce cu ceata de colindători  din Poienile Izei
  • Colindătorii din  Vadu Izei
  • Ansamblul Asociației Maramureșenilor din Cluj si Maria lese
  • Tinerii de la Centrul de zi Sf. Maria

Evenimentul este organizat de Asociația Română “Focul Viu” împreună cu Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, Asociația Maramureșenilor din Cluj-Napoca, cu participarea Asociației Pentru Protejarea și Ajutorarea Handicapaților Neuropsihici Cluj(Centrul de zi “ Sf. Maria”).


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: