26 Noiembrie: [Lectura] Lecturi Urbane a la Cluj


[Lectura] Lecturi Urbane a la Cluj

26 Noiembrie 2010 (Vineri)

Clujenii citesc mâine în autobuze

Clujenii care circulă mâine cu mijloacele de transport în comun suntinvitați să-și ia cu ei cartea pe care o citesc și să-și continue lectura în timpul călătoriei. Dacă nu au ce săcitească, pot primi o carte în mod gratuit, prin intermediul campaniei „Lecturi urbane à la Cluj”, ajunsă la ceade-a opta ediție.
„Ne-am mobilizat și venim cu o nouă ediție de noiembrie, la trei săptămâni de la ultima, pentrua le aminti clujenilor de plăcerea lecturii. Prin această campanie urmărim să aducem cărțile mai aproapede oameni: întâi colectăm cărți de la clujeni prin intermediul punctelor de colectare din sediile Primăriei,inclusiv primăriile de cartier, și de la Librăria Cărturești din Iulius Mall, iar apoi le dăruim călătorilor dinmijloacele de transport în comun, cu rugămintea ca, după ce le citesc, să le dea mai departe altora”, adeclarat Raluca Crișan, unul dintre organizatori.

Acțiunea se va desfășura în două etape, între orele 10 și 12 și respectiv de la 17 la 19, astfel încâtcărțile să ajungă la cât mai mulți clujeni. Călătorii vor putea alege beletristică românească și străină, volumede istorie ori filosofie. Pentru această ediție sunt pregătite aproximativ 150 de volume.
Cei care doresc să participe la această acțiune trebuie doar să aibă disponibile două ore (de la 10 la12 sau de la 17 la 19) și să-și anunțe intenția prin intermediul site-ului proiectului, http://www.cluj.orasulciteste.ro.Voluntarii vor beneficia de gratuitate la transportul în comun pe parcursul evenimentului.
Campania „Lecturi urbane à la Cluj” a avut până acum ediții în mijloacele de transport în comun, darși în aer liber (la Statuia Memorandiștilor, în Parcul Central și în Parcul Detunata). De asemenea, în cadrulproiectului a fost inaugurată o zonă de lectură în Parcul Detunata din cartierul Gheorgheni, realizată înparteneriat cu Primăria Cluj-Napoca. Până în prezent, la acțiunile „Lecturi urbane à la Cluj” au participat peste240 de voluntari, care le-au împărțit clujenilor peste 700 de volume.
„Lecturi urbane” este un proiect de implicare socială ce are drept obiectiv principal încurajarealecturii în spațiile publice și crearea unui nou model de a contribui la binele comunității. Proiectul a fost inițiatîn primăvara anului trecut la București de către platforma de inițiativă socială independentă Civika.ro și s-aextins până acum în peste 20 de orașe din țară.

La Cluj, campania a început în luna martie și este organizată de o echipă de tineri voluntari, cusprijinul Primăriei şi al Consiliului local Cluj-Napoca, precum și al RATUC. Proiectul este susținut de Bibliotecajudeţeană „Octavian Goga”, Librăria Cărtureşti din Iulius Mall, Organizația Studenților din UniversitateaTehnică (OSUT), Institutul pentru comunicare socială şi new media, Support 4 Youth Development, ClubulCetățenilor cu Drepturi Depline și Delroti Print & Finishing. La finanțarea proiectului contribuie AutoritateaNațională pentru Sport și Tineret, prin Direcția pentru Sport și Tineret a județului Cluj.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: