25 Noiembrie: [Literatura] Matei Florian la Libraria Carturesti


[Literatura] MATEI FLORIAN

Ceainaria Librariei Carturesti, Iulius Mall

25 Noiembrie (joi), ora 19:00


Carturesti Cluj lanseaza un nou concept de eveniment literar: LIT. FRONT-LINE 90’ va propune intilniri lunare de cite o ora si jumatate cu scriitori romani, atit prozatori cit si poeti, care imping productia literara autohtona dincolo de granitele ei (culturale, stilistice, tematice, geografice etc.).

LIT. FRONT-LINE 90 vrea sa va ofere posibilitatea de a cunoaste omul din spatele cartilor, de a arunca un ochi (nu indiscret, doar curios) asupra vietii sale, pentru a intelege felul in care ea se leaga de scrierile lui, si asupra muncii lui, urmarindu-i stradaniile, bucuriile si dezamagirile.

Intilnirile LIT. FRONT-LINE 90sint gindite ca un dialog intre scriitor si moderator pe marginea literaturii, a scrisului, a publicarii, a succesului sau insuccesului de piata, a asumarii conditiei de scriitor si a sanselor pe care acesta le are in Romania de azi. Acest dialog va fi punctat de doua momente de lectura din carti diferite si de o pauza, ultimul sfert de ora fiind rezervat publicului, care poate adinci temele deja atinse sau poate deschide subiecte noi de discutie.

Invitatul primei intilniri este Matei Florian, unul dintre cei mai talentati prozatori ai generatiei tinere din literatura romana. Anunta asta in Baiuteii (ed. Polirom, 2006), romanul scris impreuna cu fratele sau Filip, si a confirmat-o din plin cu Si Hams si Regretel, carte aparuta la inceputul acestui an la aceeasi editura. Iata un alt gen de prezentare decit cele cu care ne obisnuiesc copertile interioare ale cartilor sau casetele biografice din reviste: „Intelectual cvasi subtire, conformatie prelunga si aspect destins, fost fotbalist de curtea scolii, autor a numeroase executii bara transversala-gol, merite deosebite si principii de anvergura, doresc intilnire cu domnisoara liniste & pace in vederea tranzactionarii unui roman frumos. Garantez posteritate, adjective multiple si adverbe la obiect.”

Pe 25 noiembrie Matei Florian vine la Cluj, cu toti piticii lui. Pentru un dialog de 90 de minute despre tot ce tine de literatura si de viata unui scriitor. Va asteptam in ceainaria librariei Carturesti din Iulius Mall pentru a-l cunoaste. De data asta pe bune! Matei asteapta, la rindul lui, sa va cunoasca – nu-l lasati sa astepte prea mult, incercati sa ajungeti pe 18:45.

„Cred ca scrisul e cea mai singeroasa incercare de a regasi bucuria pierduta. N-as scrie in veci daca mi-ar fi dat sa traiesc bucuria despre care vreau sa scriu.” (Matei Florian)

 

„ Nu te-am cautat, de ce sa te caut?, credeam ca te vei intoarce, ca-ti vei aduce toalele si tifna inapoi, ma inselam, dorul se desfasurase si alerga de unul singur prin camera, Tristina!, a-ul se lungea ca un sarpe plin de venin, nici macar vecinii nu mai bateau in tevi, simteam ca ma inghitise o burta umeda si ingusta, numele ei era bezna […]” (Si Hams sI Regretel)

Eveniment via Libraria Carturesti

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: