5 Noiembrie: „Lecturi urbane à la Cluj” – clujenii pot primi vineri cărți gratuit în autobuze


„Lecturi urbane à la Cluj”

Clujenii pot primi vineri cărți gratuit în autobuze

Website: www.cluj.orasulciteste.ro

5 Noiembrie 2010, între orele 10 și 12 și respectiv de la 17 la 19

Clujenii care circulă cu mijloacele de transport în comun vor avea ocazia, vineri, să primească o carte în mod gratuit, prin intermediul campaniei „Lecturi urbane à la Cluj”, ajunsă la cea de-a șaptea ediție.

Acțiunea se va desfășura în două etape, între orele 10 și 12 și respectiv de la 17 la 19, astfel încât cărțile să ajungă la cât mai mulți clujeni. Călătorii vor putea alege beletristică românească și străină, volume de istorie ori filosofie. Cărțile au fost donate de clujeni prin intermediul punctelor de colectare de la sediile de cartier ale Primăriei Cluj-Napoca și din librăria Cărturești din Iulius Mall. Pentru această ediție, pachete consistente au venit prin punctul de colectare de la Cărturești și prin intermediul Direcției de Asistență socială și medicală a Primăriei.

Cei care doresc să participe la această acțiune trebuie doar să aibă disponibile două ore (de la 10 la 12 sau de la 17 la 19) și să-și anunțe intenția prin intermediul site-ului proiectului, www.cluj.orasulciteste.ro. Voluntarii vor beneficia de gratuitate la transportul în comun pe parcursul evenimentului.

Campania „Lecturi urbane à la Cluj” a avut până acum ediții în mijloacele de transport în comun, dar și în aer liber (la Statuia Memorandiștilor, în Parcul Central și în Parcul Detunata). De asemenea, în cadrul proiectului a fost inaugurată o zonă de lectură în Parcul Detunata din cartierul Gheorgheni, realizată în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca.

Până în prezent, la acțiunile „Lecturi urbane à la Cluj” au participat peste 200 de voluntari, care le-au împărțit clujenilor peste 500 de volume.

„Lecturi urbane” este un proiect de implicare socială ce are drept obiectiv principal încurajarea lecturii în spațiile publice și crearea unui nou model de a contribui la binele comunității. Proiectul a fost inițiat în primăvara anului trecut la București de către platforma de inițiativă socială independentă Civika.ro și s-a extins până acum în 21 de orașe din țară.

La Cluj, campania a început în luna martie și este organizată de o echipă de tineri voluntari, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului local Cluj-Napoca, precum și al RATUC. Proiectul este susținut de Biblioteca judeţeană „Octavian Goga”, Librăria Cărtureşti din Iulius Mall, Institutul pentru comunicare socială şi new media, Support 4 Youth Development, Clubul Cetățenilor cu Drepturi Depline și Delroti Print & Finishing. La finanțarea proiectului contribuie Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret, prin Direcția pentru Sport și Tineret a județului Cluj.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: