20 Octombrie: [vernisaj] Expozitie foto „Maria, cea mai frumoasa regina a Europei”


Expozitie foto „Maria, cea mai frumoasa regina a Europei”

Casa Municipală de Cultură

Vernisaj: 20 Octombrie 2010, ora 13

Expozitie deschisa in perioada 20 Octombrie 2010 – 2 Noiembrie 2010

Având o frumusețe răpitoare și o personalitate puternică, Regina Maria a sfidat și a marcat timpul în care a trăit. Controversată, adulată sau contestată, această prințesă pe jumătate englezoaică, pe jumătate rusoaică s-a dovedit o mare româncă prin diplomația, spiritul fin și puterea de convingere pe care le stăpânea într-un mod admirabil.

A spart canoane vechi apărând în reclame și a afișat mereu o imagine strălucitoare prin ținuta și ținutele sale, fapt pentru care presa lumii a răsfățat-o din plin.

… România a avut-o la începutul secolului  XX pe cea mai frumoasă regină a Europei.

Realizatorii acestei expoziții își propun să aducă un omagiu la 135 de ani de la nașterea Reginei Maria, personalitate marcantă a vieții politice și publice românești.

Ineditul acestei expoziții constă în faptul că la vernisaj vor putea fi vizionate originalele documentelor expuse, precum și câteva cutii de chibrituri din perioada interbelică pe a căror etichetă apar membrii Casei Regale Române. Deasemenea, în cadrul vernisajului vor fi proiectate imagini ale vizitei Reginei Maria în Statele Unite din 1926.

 

Expoziţia va aduce în faţa clujenilor fotografii, corespondenţă, reclame, filumenie, din colecţiile personale ale lui Vlad Jucan şi Robertino Minculescu, toate originale. De asemenea vor fi expuse cutii de chibrituri din perioada interbelică pe a căror etichetă apar membrii Casei Regale Române. Vernisajul va începe la ora 13.00 iar expoziţia va fi deschisă pînă în 2 noiembrie.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: