16 Octombrie: [party] Discoballs live-act @Temps D’Images Cluj, in Boiler Club


Discoballs live-act @Temps D’Images Cluj

Boiler Club, Fabrica de Pensule, Cluj

16 Octombrie 2010, ora 00:00


Despre Discoballs

La inceputul anului 2008 (nu se stie exact data – aceasta se va stabili ulterior, cand baietii vor hotara brusc sa faca un concert aniversar) s-a creat proiectul Discoballs. Muzica electronica, improvizatie fara limitele genurilor. Numele a venit in circumstante necunoscute – DISCOBALLS – o provocare, un manifest, un curent, un show – con cojones y con corazón.
La scurt timp proiectul s-a prezentat pe la party-uri, festivaluri, cluburi. Improvizatia a dominat atmosfera, publicul a rectionat (adesea prin ridicare de spranceana), Discoballs didn’t give a fuck, Discoballs rocked!
Pe parcursul a un an, fara inregistrari oficiale, muzica celor trei s-a definit sub forma unor melodii (slagare) iar improvizatia a luat locul ciresei de pe tort in live-act si a ramas la baza procesului de creatie.
In vara lui 2009, Discoballs au fost prezenti la toate festivalurile de profil din tara. O tara in care fenomenul muzicii electronice (mai ales ca live performance) abia ia forma unui embrion, poate a unui fetus si, cum bine stim, a pair of Balls were needed at the very begining.
Istoric, cam atat, istoria factuala se scrie acum!

Membrii DISCOBALLS
Alexei, Mizdan, Kirodian

Despre Temps D’Images, Cluj

„După două ediţii de succes în România, festivalul s-a instalat definitiv la Cluj unde a fost primit de voi, un public curios să cunoască forme noi de artă contemporană. Organizatorul festivalului în România, Asociaţia Colectiv A, doreşte să împărtăşească publicului clujean noi creaţii din dansul contemporan şi forme inedite de teatru în care imaginea în mişcare devine mai mult decât fundal sau accesoriu. Imaginea şi-a impus un „…rol” important în spectacolele invitate în festival, ea devine personaj, documentează o altă realitate, introduce o nouă dimensiune, creează noi emoţii, deschide noi perspective, ne arată slăbiciunile sau ne potenţează creativitatea. Pentru ediţia a treia a festivalului TEMPS D’IMAGES, Colectiv A invită în festival artişti curajoşi, care încearcă să reziste puterii imaginii şi ştiu să o transforme într-un aliat ce le poate completa creaţia.
Festivalul prezintă trei premiere mondiale : „Solo tu” de Vava Ştefănescu, „Post.Sync” – Asociaţia GroundFloor din Cluj şi „Endurance” – Compania A.lter S.essio din Franţa. Dorind să ţinem la curent publicul cu ce e nou şi în arta video, programul festivalului s-a diversificat anul acesta, şi am realizat un cadru special pentru arta video şi filmul experimental. Vă invităm să descoperiţi tineri artişti video din România şi din Europa, să participaţi la întâlnirea „Focus on artist” cu Mitoş Micleuşanu – regizor de film – (de la Planeta Moldova) sau să vedeţi filme scurte de la „ShortsUp!”.
Amatorii de teatru şi de performance vor putea descoperi artişti din străinătate (compania Santa Sangre, Italia) sau nume noi la Cluj precum David Schwartz, Ion Dumitrescu & Florin Flueraş. Experimentul şi cercetarea artistică interdisciplinară sunt miezul festivalului iar István Albu, Julia Barsony (Ungaria) Alex Mirutziu (România) şi Emanuella Serra împreună cu Emmanuelle Braga (Italia) ne vor introduce în laboratorul lor de creaţie. Cum tot vorbeam de dorinţa de a împărtăşi, vă propunem să sărbătorim întâlnirea din acest an pe ritmul celor de la Discoballs.”
Stay tuned !
Miki Branişte
pentru echipa Colectiv A.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: