11- 20 Octombrie: [Festival] Temps d’images


[Festival] Temps d’images , editia a 3-a

11-20 Octombrie 2010

Vezi programul Festivalului [+]

Catalogul Festivalului [+]

http://www.colectiva.ro/

Ce se întâmplă cu teatrul şi dansul contemporan în epoca imaginii? Cum se raportează artiştii vizuali la pătrunderea tot mai pregantă a imaginii filmate în artele spectacolului ? Festivalul TEMPS D’IMAGES este locul întâlnirii acestor întrebări. Din dorinţa de a acompania creaţia contemporană tânără în dansul contemporan, teatru şi artele vizuale şi de a pune accent pe mixul inteligent dintre acestea, canalul de televiziune ARTE din Franţa, iniţiază acest festival împreună cu Scena Naţională La Ferme du Buisson în anul 2002, dezvoltând ulterior proiectul la nivel european.

După două ediţii de succes în România, festivalul s-a instalat definitiv la Cluj unde a fost primit de voi, un public curios să cunoască forme noi de artă contemporană. Organizatorul festivalului în România, Asociaţia Colectiv A, doreşte să împărtăşească publicului clujean noi creaţii din dansul contemporan şi forme inedite de teatru în care imaginea în mişcare devine mai mult decât fundal sau accesoriu. Imaginea şi-a impus un „rol” important în spectacolele invitate în festival, ea devine personaj, documentează o altă realitate, introduce o nouă dimensiune, creează noi emoţii, deschide noi perspective, ne arată slăbiciunile sau ne potenţează creativitatea. Pentru ediţia a treia a festivalului TEMPS D’IMAGES, Colectiv A invită în festival artişti curajoşi, care încearcă să reziste puterii imaginii şi ştiu să o transforme într-un aliat ce le poate completa creaţia.

Festivalul prezintă trei premiere mondiale : „Solo tu” de Vava Ştefănescu, „Post.Sync” – Asociaţia GroundFloor din Cluj şi „Endurance” – Compania A.lter S.essio din Franţa. Dorind să ţinem la curent publicul cu ce e nou şi în arta video, programul festivalului s-a diversificat anul acesta, şi am realizat un cadru special pentru arta video şi filmul experimental. Vă invităm să descoperiţi tineri artişti video din România şi din Europa, să participaţi la întâlnirea „Focus on artist” cu Mitoş Micleuşanu – regizor de film – (de la Planeta Moldova) sau să vedeţi filme scurte de la „ShortsUP!”.

Amatorii de teatru şi de performance vor putea descoperi artişti din străinătate (compania Santa Sangre, Italia) sau nume noi la Cluj precum David Schwartz, Ion Dumitrescu & Florin Flueraş. Experimentul şi cercetarea artistică interdisciplinară sunt miezul festivalului iar István Albu, Julia Barsony (Ungaria) Alex Mirutziu (România) şi Emanuella Serra împreună cu Emmanuelle Braga (Italia) ne vor introduce în laboratorul lor de creaţie. Cum tot vorbeam de dorinţa de a împărtăşi, vă propunem să sărbătorim întâlnirea din acest an pe ritmul celor de la Discoballs.

Stay tuned !
Miki Branişte
pentru echipa Colectiv A.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: