22 – 24 octombrie: [film] Anim’est Cluj – Festival International al Filmului de Animatie


Anim’est Cluj – Festival International al Filmului de Animatie

Cinema Victoria şi Centrul Cultural Francez

22 – 24 octombrie 2010

Website eveniment: http://www.animest.ro/acasa.aspx


Programat între 22 şi 24 octombrie 2010 la Cinema Victoria şi Centrul Cultural Francez, follow-up-ul Anim‘est aduce în acest la Cluj-Napoca o parte dintre cele mai „vânate” titluri de la a cincea ediţie a celui mai important festival de film de animaţie din România, precum şi scurt metrajele din palmaresul festivalului din acest an.

Iluzionistul / L’illusionniste (r. Sylvain Chomet, Franţa-Marea Britanie, 2010), proaspăt nominalizat la Premiul Academiei Europene de Film pentru Cel mai bun film de animaţie şi unul dintre titlurile-hit din selecţia Anim’est 2010, Iluzionistul este realizat după un scenariu scris de cunoscutul cineast francez Jacques Tati (1907-1982), şi spune povestea prieteniei neobişnuite care apare între un bătrân scamator şi o fetiţă convinsă de puterile supranaturale ale acestuia. Lansat în avanpremieră mondială în selecţia Festivalului de Film de la Berlin 2010, proiectat şi la Karlovy Vary, Edinburgh sau Toronto. Proiecţia Iluzinistului la Cluj-Napoca este prezentată de Centrul Cultural Francez.

La doar o săptămână de la acordarea premiilor Anim’est în cadrul Galei de închidere a festivalului de la Bucureşti, toate filmele premiate la cea de-a cincea ediţie a festivalului încheie follow-up-ul de la Cluj-Napoca, în cadrul unei proiecţii speciale la Cinema Victoria.

În premieră la Cluj-Napoca, Anim’est aduce un program de scurtmetraje din cadrul Creepy Animation Night 2, un eveniment unic în peisajul festivalier românesc. O parte dintre cele mai îndrăzneţe, mai neobişnuite şi mai provocatoare scurtmetraje de animaţie bizare prezentate în programul Creepy Animation Night 2 vor electriza şi vor pune la încercare minţile şi inimile publicului din Transilvania.

În fiecare an, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est aduce în România cele mai tari filme de animaţie recente, premiate la festivaluri importante de film din întreaga lume şi selecţionate în cadrul secţiunii-vedetă Mozaic. O parte dintre scurtmetrajele din această secţiune le dau întâlnire clujenilor la Cinema Victoria. Unul dintre programele preferate ale publicului Anim’est la ediţiile precedente, atât la Bucureşti cât şi la Cluj-Napoca, reprezintă şi în 2010 un must see pentru toţi cinefilii.

Anim’est mai aduce la Cinema Victoria o cuprinzătoare selecţie Best Of din producţia prestigioaseiUniversităţi de Artă şi Design Moholy-Nagy – MOME din Budapesta.20 dintre cele mai bune scurt metraje şi videoclipuri realizate de-a lungul istoriei de trei decenii a secţiei de animaţie din cadrul universităţii, premiate la cele mai importante festivaluri de film de animaţie din Europa (Annecy, Zlin, Anima – Bruxelles, Animafest – Zagreb), vor rula în cadrul programului dedicat MOME Budapesta la Anim’est.

Clujenii vor intra în atmosfera Anim’est urmărind filmele premiate la ediţia din 2009 a celui mai important festival de film de animaţie din România la Centrul Cultural Francez din Cluj-Napoca, în cadrul Zilei Porţilor Deschise, organizate în pre-ziua festivalului, pe 21 octombrie. Din programul proiecţiei speciale Anim’est nu vor lipsi emoţionantul Poşta!Post! (r. Matthias Bruhn, Christian Asmussen, Germania, 2008), favoritul publicului la ediţia a patra a festivalului, tensionatul Să nu conduci niciodată când eşti mort Never Drive a Car When You’re Dead (r. Gregor Dashuber, Germania) – cel mai bun film studenţesc, sau electrizantulFantoma de la Cinema (r. Erik van Schaaik, Olanda), câştigătorul Trofeului Anim’est 2009.

Un masterclass de film de animaţie susţinut de producători francezi, precum şi alte proiecţii speciale se numără printre celelalte surprize ale Anim’est Cluj-Napoca.

 

Reclame

Un răspuns

  1. […] 22 – 24 octombrie: [film] Anim’est Cluj – Festival International al Filmului de Animatie […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: