8-17 Octombrie: [film] Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj , editia a 2-a


Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj , editia a 2-a

la cinematografele Republica, Arta şi Victoria, precum şi în locaţiile alternative Casa Tranzit (Str. George Bariţiu nr. 16) şi Polus Drive In (parcarea centrului comercial Polus)

8-17 octombrie 2010

Website festival: http://www.comedycluj.ro/dev/ro/

Comedy Cluj pe Facebook [+]

La începutul lunii octombrie 2010, 100 de filme de comedie vor rula în cinematorgrafele clujene în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional de Film Comedy, Cluj-Napoca.

Comedy Cluj a selectat pentru această ediţie în jur de 100 de filme, din ţări precum Germania, Turcia, Olanda, Marea Britanie, Franţa, SUA, Ungaria, Spania, Australia, Slovacia, Bulgaria, Cehia, Portugalia, Italia, Japonia şi România.

Filmele pe care le puteti viziona anul acesta la Comedy Cluj [+]

Interviu cu Horatiu Dan , organizatorul festivalului [+]

Informatii bilete COMEDY CLUJ 2010

Biletele pentru cea de-a II a ediţie a Festivalului International al Filmului de Comedie
“Comedy Cluj” vor fi puse în vânzare cu anticipaţie începând cu data de 4 octombrie a.c. la
infopoint-urile amenajate în cadrul Librăriei Universităţii – Diverta , Librăriei Humanitas, Polus
Center şi Cinema Republica.

Biletele pot fi cumpărate înaintea şi în timpul festivalului
după cum urmează:

 • cu anticipaţie (cuminim o zi înaintea proiecţiei filmului) de la infopoint-urilor amenajate în cadrul Librăriei Humanitas, Librăriei Universităţii – Diverta, în cadrul Polus Center şi Cinema Republica.
 • în ziua proiecţiei filmului, din cadrul cinematografului unde are loc vizionarea
 • biletele pentru drive-in vor fi disponibile şi la intrare,
 • cu o oră înaintea fiecărei proiecţii – în parcarea Polus
 • Center.
 • Programul de vânzare a biletelor şi abonamentelor: casieriile cinematografelor se deschid cu 30minute înainte de începerea primei proiecţii de film din ziua respectivă
 • Librăria Humanitas: Luni-Vineri: 10.00-19.00,
 • Sâmbătă: 10.00-18.00, Duminică: 10.00-16.00
 • Librăria Universităţii – Diverta: Luni-Vineri: 10.00-
 • 20.00, Sâmbătă: 10.00-19.00, Duminică: 10.00-14.00
 • Polus Center Luni-Duminică: 12.00-22.00.

Abonamentele nu asigură accesul la recepţiile, petrecerile şi gala de închidere din cadrul festivalului. Posesorii de bilete care ajung în ultimele 5 minute înainte de începerea proiecţiei nu vor avea garantate locuri libere în sală.

 • bilete vândute în regim obişnuit – 10 lei
 • bilete cu preţ redus pentru elevi, studenţi, pensionari (se vând exclusiv în baza prezentării carnetului/legitimaţiei de elev/student sau a talonului de pensie) – 8 lei
 • abonamente cu 5 bilete (conţin bilete la preţ redus pentru oricare 5 filme din festival)- 40 lei
 • abonamente cu 10 bilete (conţin bilete la preţ redus pentru oricare 10 filme din festival) – 70 lei
 • bilete de intrare cu tarif unic pentru toate categoriile de spectatori la gala de închidere –15 lei

Filmele prezente la Comedy Cluj 2010

Panică/Panic/Pánik (2008), R: Attila Till, Ungaria, 94 min

Cu: Ági Gubik, Ildikó Bánsági, Péter Valcz

Zsuzsi are are tot ceea ce şi-ar putea dori: la 30 de ani are două specializări, un serviciu bine plătit, o maşină frumoasă şi propriul ei apartament. Într-o zi însă ceva nu mai este în ordine…nu poate să respire, iar inima ei aleargă. Când şi prietenul ei Kirill o părăseşte, Zsuzsi decide să se interneze pentru a-şi trata atacurile de panică. Aici este îngrijită de un terapeut foarte ambiţios care foloseşte metode ciudate pentru a-şi trata pacienţii. Foarte curând, un scop mic devine o sarcină imensă pentru Zsuzsi: trebuie să reuşească să părăsească clinica, să treacă de poartă şi să încerce să se readapteze.

Aşteptând dragostea/Expecting love/ Mala Wielka Milosc, Polonia, 2008, R: Lukasz Karwowski, 107 min

Cu: Joshua Leonard, Agnieszka Grochowska, Mikolaj Grabowski

O comedie romantică ce se petrece pe două continente. Ian este un avocat şlampăt care primeşte la un moment dat un telefon de la Joanna, o fată cu care obişnuia să se întâlnească şi cre acum este însărcinată. Povestea de dragoste se consumă între LA şi Varşovia…

O nouă zi /Brand New Day/Bran Nue Dae (2009), R: Rachel Perkins, Australia, 85min

Cu: Rocky McKenzie, Jessica Mauboy, Ernie Dingo, „Missy” Higgins, Geoffrey Rush

Adaptare a musicalului din 1990, cu acelaşi nume. Tânărul William trăieşte viaţa idilică într-un orăşel-port, Broome, în 1965. El îşi petrece timpul pescuind, ieşind cu prieteni sau cu iubita sa. Toate se schimbă atunci când mama îl trimite înapoi la internat să-şi continue studiile pentru a deveni preot. Pedepsit pentru un act de rebeliune, William „dezertează” şi porneşte într-o aventură care îl va aduce înapoi acasă.

Cadoul/The Gift/El regalo (2008), R: Cristián Galaz, Andrea Ugalde, Chile, 108min

Cu: Delfina Guzmán, Julio Jung

Francisco trece printr-o perioadă dificilă ca urmare a decesului recent al soţiei sale. Pentru a-l înveseli prietenii lui hotărăsc să îi facă un cadou…Îl invită la o plimbare în staţiunea de băi termale Chillán şi, în plus, o invită pe Lucy, iubita lui Francisco din tinereţe. Doar că lucrurile nu se întâmplă întotdeauna conform planului. Călătoria le va aduce multe surprize pe măsură ce îi cunosc pe Carmen, Nicolás şi Martín pentru ca, în final, să le schimbe planurile şi viaţa. Cadoul este o comedie romantică cu personaje fermecătoare a căror călătorie se va transforma într-o experienţă de neuitat

Tiramisu/Tiramisu (2008), R: Paula van der Oest, Olanda, 90min

Cu: Manon Alving, Cheryl Ashruf, Ali Ben Horsting

Anne, o talentată şi foarte plină de viaţă actriţă, este cea mai nouă clientă a contabilului Jacob. Se întâlnesc pentru prima dată în dimineaţa următoare premierei ultimei sale piese de teatru. În scurt timp Jacob descoperă dezordinea financiară şi multele datorii ale actriţei care va trebui, se pare, să îşi vândă casa atât de încărcată de amintiri. Nu le rămâne decât să încerce să salveze locuinţa de la a fi scoasă la licitaţie. Cei doi vor descoperi însă că au planuri destul de diferite.

Iubitul Zid al Berlinului/Beloved Berlin Wall/Liebe Mauer (2009), R: Peter Timm, Germania, 107min

Cu: Felicitas Woll, Maxim Mehmet, Anna Fischer, Thomas Thieme, Margarita Broich

Berlin, 1989. Sascha este un gardian din partea de est al Zidului Berlinului, iar Franzi este o tânără din partea vestică a oraşului, care tocmai s-a mutat în apropierea turnului de control al lui Sascha. Cei doi se îndrăgostesc, dar la foarte puţin timp, încep revoltele. Este momentul în care Sascha şi Franzi trebuie să lupte pentru dragostea lor şi să dărâme Zidul.

Hipsters/Hipsters (2008), R: Valery Todorovsky, Rusia,125min

Cu: Anton Shagin, Oksana Akinshina, Evgeniya Khirivskaya

Povestea unui grup de tineri din anii ’50 care trebuie să lupte pentru dreptul de a fi diferiţi de ceilalţi, dreptul de a asculta alt fel de muzică, de a se îmbrăca diferit şi, în mod sigur, pentru dreptul de a iubi. Acorduri cunoscute, cele mai dificile elemente coregrafice, o poveste fermecătoare cu multe schimbări de situaţie, o poveste de dragoste fascinantă şi decorul luxos nu vor lăsa niciodată publicul indiferent.

Vavien/ Vavien (2009), R: Durul Taylan, Yagmur Taylan, Turcia, 100min

Cu: Engin Günaydin, Binnur Kaya, Settar Tanriogen

Celal are o viaţă foarte nefericită într-un oraş mic, alături de soţia, Sevilay. Împreună cu fratele lui, Cemal are un magazin de electrice, aproape de faliment. Singura bucurie pentru cei doi e să bată cluburile de noapte, unde lucrează amanta lui Celal. Sevilay păstrează toţi banii trimişi de tatăl ei, care trăieşte în Germania. Ştiind că suma adunată până acum, 75.000 de euro, îl va salva de la faliment, Celal plănuieşte să-şi ucidă soţia, lucru pe care îl duce la bun sfârşit cu succes. Însă, la doar două zile, Sevilay îşi face din nou apariţia în viaţa lui.

Baronii/The Barons/Les Barons (2009), R: Nabil Ben Yadir, Belgia, 111 min

Cu: Nader Boussandel, Mourade Zeguendi, Julien Courbey, Monir Ait Hamou

Undeva în Bruxelles de azi, Hassan, Aziz şi Mounir sunt trei prieteni care îşi spun „Baronii” şi împart o teorie ciudată despre cum ar trebui să îţi trăieşti viaţa. Când însă, viaţa adevărată se revarsă asupra perspectivei lor ideale, nicio regulă nu mai are valoare.

(Sursa: http://folkblog.ro/2010/09/27/filmele-din-competitia-comedy-cluj-2010/ )

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: