1 octombrie: [lectura] Lecturile urbane revin în forță, Parcul Detunata


Lecturi urbane

Parcul Detunata

1 octombrie (vineri), ora 11.00

Lecturile urbane revin în forță

Proiectul Lecturi urbane à la Cluj revine în forță, după o vară în care s-au strâns sute de cărți donate de clujeni pentru a fi date mai departe. Și, dacă tot s-a animat orașul odată cu venirea toamnei, vă invităm la o zi plină de lectură.

Vă așteptăm vineri, 1 octombrie, de la ora 11, în mini-amfiteatrul din Parcul Detunata (cartierul Gheorgheni), la inaugurarea zonei de lectură amenajate de către Primăria Cluj-Napoca. Cu această ocazie, am pregătit cărți pentru locuitorii din zonă, precum și câteva surprize pentru copiii de la grădinița Dumbrăvioara din apropiere. La eveniment va participa și primarul Sorin Apostu.

Tot vineri, între orele 16 și 18, voluntarii Lecturilor vor umple din nou autobuzele cu cărți pentru toate gusturile. Călătorii vor putea alege beletristică românească și străină, volume de istorie și filosofie, carte tehnică. Toate cărțile au fost donate de clujeni prin intermediul punctelor de colectare de la sediile de cartier ale Primăriei Cluj-Napoca și din librăria Cărturești din Iulius Mall. Cei mai înfocați susținători ai proiectului sunt locuitorii cartierului Someșeni, care au donat peste 200 de volume.

La întâlnirea de vineri cu cartea sunt așteptați cât mai mulți clujeni. Cei care doresc să participe ca voluntari sunt rugați să ne contacteze prin intermediul site-ului www.cluj.orasulciteste.ro.

„Ne bucurăm că „Lecturi urbane a la Cluj” se dezvoltă așa cum ne-am dorit. Avem de-acum și susținerea Autorității Naționale pentru Sport și Tineret, prin intermediul Direcției pentru Sport și Tineret a județului Cluj, unde am câștigat la concursul local de proiecte de tineret. Lecturile urbane a la Cluj vor continua și vă așteptăm cu surprize de fiecare dată”, a declarat Raluca Crișan, una dintre coordonatoarele proiectului.

Acesta a avut până acum patru ediții lunare: două în mijloacele de transport în comun (în martie și aprilie) și două în aer liber (la Statuia Memorandiștilor și în Parcul Central). La ele au participat peste 170 de voluntari, care le-au împărțit clujenilor aproape 300 de volume.

„Lecturi urbane” este un proiect de implicare socială ce are drept obiectiv principal încurajarea lecturii în spațiile publice și crearea unui nou model de a contribui la binele comunității. Proiectul a fost inițiat în primăvara anului trecut la București de către platforma de inițiativă socială independentă Civika.ro și s-a extins până acum în 21 de orașe din țară.

La Cluj, campania a început în luna martie și este organizată de două tinere, Raluca Crișan și Cezara Carteş, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului local Cluj-Napoca, precum și al RATUC. Proiectul este susținut de Institutul pentru comunicare socială şi new media, Support 4 Youth Development, Biblioteca judeţeană „Octavian Goga”, Librăria Cărtureşti din Iulius Mall, Delroti Print & Finishing, Cluj 24 Fun. La finanțarea proiectului contribuie Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret, prin Direcția pentru Sport și Tineret a județului Cluj.

Eveniment via Lecturi Urbane

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: