12 Mai: Concert aniversar Dumitru Fărcaş la Casa de Cultură a Studenţilor


Concert aniversar Dumitru Fărcaş

la Casa de Cultură a Studenţilor

12 Mai 2010

de la ora 18:00


* intrarea liberă

Dumitru Farcas poza: ftr.ro

Taragotistul Dumitru Fărcaş va fi sărbătorit la împlinirea vârstei de 72 de ani printr-un concert la care vor participa Ioan Bocşa, Gheorghe Turda şi Maria Dan Golban.

Dumitru Fărcaş (n. 12 mai 1938Groşii Băii Mari, jud. Maramureş) este un taragotist român de muzică folclorică şi populară.

Face parte dintr-o familie cu tradiţie muzicală; bunicul, tatăl şi cei doi fraţi mai mari au cântat la fluier. Dumitru se familiarizează cu instrumentul şi se înscrie la liceul de muzică în 1956. Din 1962 până în 1967 urmează cursurile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, în cadrul Facultăţii de Interpretare, la clasa de oboi.

Fărcaş i-a ascultat în înregistrări difuzate la radio pe taragotiştii Luţă IoviţăIon Murgu BănăţeanuIosif Milu etc. După absolvirea academiei clujene, învaţă autodidact taragotul, împrumutând unele tehnici din cele specifice oboiului.

Dumitru Fărcaş şi-a început cariera profesională în 1960, când s-a angajat ca instrumentist al Ansamblului „Maramureşul” din Baia Mare.[1] În 1962 a preluat Ansamblul „Mărţişorul” al Casei de cultură a studenţilor din Cluj-Napoca,[2] împreună cu care a obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale. sursa: Wikipedia


Un răspuns

  1. de la ce ora?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: