Va Recomandam!: Galeriile de Artă Populară din Cluj-Napoca, str. Napoca, Nr.25


Galeriile de Artă Populară din Cluj Napoca

Locatia:  Str. NAPOCA nr.25

Website: www.romanianfolkart.blogspot.com

www.artapopulara.wordpress.com

Galeriile de Artă Populară din Cluj Napoca este denumirea generică sub care activează firma Romanian Folk Art SRL, în domeniul promovării şi vânzării de obiecte şi servicii de artă populară românească. Scopul declarat al acestei afaceri este promovarea celor mai reprezentative produse româneşti de artă populară, meştesuguri artistice tradiţionale şi artizanat precum şi stimularea şi îndrumarea activităţii în acest domeniu.

Valorile pe care îşi fundamentează activitatea sunt similare cu cele ale partenerului stategic Complexul Muzeal Naţional “ASTRA” din Sibiu şi cu cele ale Asociaţiei Meşterilor Populari din România, respectiv valorificarea artei populare tradiţionale româneşti.

Selecţia riguroasă a celor peste 300 de meşterilor populari din toate zonele etnografice ale ţării cu care colaborează şi, implicit, a produselor realizate de aceştia, este expresia misiunii Galeriei  de Artă Populară, de a respecta tradiţiile autentice româneşti, contribuind la revigorarea meşteşugurilor populare şi la înlăturarea kitsch-ului.

În cadrul Galeriilor de Artă Populară din Cluj-Napoca şi în alte centre unde sunt distribuite produsele, sunt prezentate şi vândute obiecte autentice de artă populară din zonele cu vechi şi valoroase tradiţii folclorice ale României, care conturează imaginea întregii tipologii a meşteşugurilor tradiţionale: olărit, ţesut, mobilier ţărănesc autentic, lemn sculptat, ouă încondeiate, măşti populare şi împletituri din fibre vegetale.

Produsele sunt comercializate prin magazinul propriu din Cluj-Napoca, Str. NAPOCA nr.25 . Persoanele care se ocupa de vânzare în magazin sunt instruite în domeniul etnografiei.

Printre categoriile de clienţi ai Galeriilor de Artă Populară se numără: turişti străini care vizitează oraşul, turişti români care pleacă în străinătate, firme, instituţii (pentru protocol), restaurante, hoteluri, pensiuni (pentru amenajare), persoane fizice (pentru cadouri, uz personal, colecţionari de artă). Cei mai importanţi clienţi sunt persoane educate, cu deschidere către istorie, pasionate de etnografie şi pitoresc; unii care doresc să îşi păstreze şi conserve identitatea şi valorile sau alţii care doresc să le cunoască şi să le aprofundeze (preponderent amatori de turism cultural).

Concurenţa frontală o reprezintă galeriile cu vânzare ale muzeelor. Magazinele de artizanat sau cadouri şi vânzătorii ambulanţi (care vând pe drumurile naţionale sau la intrarea în marile oraşe) sunt consideraţi concurenţi laterali deoarece produsele care se concurează sunt între 10 – 20%.

Formulele de promovare utilizate s-au concretizat în câteva apariţii în presa scrisă (cotidiene şi publicaţii de specialitate), spaţiu de prezentare în revista “Casa şi biroul”, spot radio, pliante distribuite în diverse locaţii din oraş, participări la expoziţii, evenimente (sponsorizări, standuri), amenajări locaţii, amenajări hanuri.

În prezent funcţionează  2 bloguri pe internet, www.romanianfolkart.blogspot.com si www.artapopulara.wordpress.com de prezentare a claselor de obiecte şi a magazinului. Site-ul este momentan în reconstructie, datorita schimbarii designului care pe viitor se doreste a fi mai prietenos cu utilizatorii, iar unul dina numeroasele noastre obiective de dezvoltare a afacerii este lansarea unui site e-commerce sub denumirea romanianfolkart.com care să permită atingerea statutului de lider de piaţă pentru acest tip de comerţ.

Imagine cu Galeriile de Arta Populara

Imagine cu Galeriile de Arta Populara

Reclame

2 răspunsuri

  1. am un razboi de tesut vechi de peste 100 de ani daca va intereseaza contactatima pe adresa mea: raresh_0032yahoo.com

  2. va invit la un grup de discutii pentru a face istoricul numelui de nedesan pana in veacurile anterioare
    daca acceptati comunicati -ne prin e mail

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: