9 Octombrie: [Concert jazz] Harry Tavitian si Cserey Csaba, la Academia de Muzica


Concert caritabil: Harry Tavitian si Cserey Csaba

la Sala de concerte a Academiei de Muzica

9 Octombrie 2009 , ora 19:00

* Pret bilet: 40 RON BILETELE SE GASESC LA CASERIA FILARMONICII, DIN INCINTA CASEI DE CULTURA A STUDENTILOR, intre orele: 10-16, vineri: 10-14. IN ZIUA CONCERTULUI BILETELE SE GASESC IN HOLUL ADACEMIEI DE MUZICA, de la ora 11.00

harry tavitian

Concert Caritabil

Obiectiv: strangerea de fonduri pentru a sustine procesul de recuperare psihologica a copiilor cu autism, beneficiari ai Centrului de Interventie pentru Copii, Adolescenti Tineri-Pasi Inainte.

Concert confirmat de : Harry Tavitian si Cserey Csaba Perioada de desfasurare: 9 octombrie 2009 Locatie: Sala de concerte a Academiei de Muzica Gheorghe Dima Ora: 19.00 Pret bilet: 40 RON BILETELE SE GASESC LA CASERIA FILARMONICII, DIN INCINTA CASEI DE CULTURA A STUDENTILOR, intre orele: 10-16, vineri: 10-14. IN ZIUA CONCERTULUI BILETELE SE GASESC IN HOLUL ADACEMIEI DE MUZICA, de la ora 11.00.

Justificare:

Rata autismului a crescut foarte mult, acum se estimeaza ca unul din 100 de copii se nasc cu autism (Baird, 2006 ). Un studiu realizat recent in Marea Britanie (Jarbrink, Knapp, 2001 ) arata ca serviciilor oferite persoanelor cu autism costa aproximativ 1,6 miliarde $/an, dar cu ajutorul interventiei timpurii costurile se pot reduce cu doua treimi. Datele furnizate de catre Clinica de Psihiatrie Infantila indica faptul ca in Cluj sunt aproximativ 200 de cazuri inregistrate de copii cu autism, multe cazuri fiind inca nedepistate. Terapia validata stiintific pentru recuperarea copiilor cu autism este terapia comportamentala, iar pentru ca recuperarea sa se faca adecvat este nevoie de 1-4 ore de terapie zilnic, in functie de gradul de afectare (autism usor, mediu, sever). Costul terapiei variaza intre 25-60 lei pe sedinta. De asemenea, recuperarea necesita kinetoterapeut, logoped, insotitor in scoala. Costul minim lunar pentru o interventie eficienta este de aproximativ 1200 RON. Interventia timpurie (realizata in primii ani de viata) este esentiala pentru o recuperare eficienta.

Pe langa aceste dificultati, familiile copiilor cu autism se izbesc de cele mai multe ori de piedici sociale in integrarea copiilor in gradinite si scoli, copiii fiind discriminati si izolati social. Acest fenomen se produce in mare parte din cauza lipsei de informare a comunitatii asupra specificului acestei tulburari. Experienta noastra ne-a aratat ca un grup informat este mult mai tolerant si mai dispus sa participe activ la sustinerea copilului si familiei copilului cu autism.

De aceea, prin acest proiect, ne propunem sa informam si sa sensibilizam comunitatea asupra simptomatologiei autismului dar si sa incurajam comunitatea sa isi asume partea de responsabilitate sociala, oferindu-le posibilitatea sa sa implice direct in finantarea terapiei comportamentale pentru copii cu autism.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: